Salutació

Ja som a Sa Vermada!

A vegades sentim a dir que tal festa o tal altra són festes molt participades. La Festa des Vermar no és que sigui una festa participada, sinó que és una festa que fa el poble; és una festa que no neix de l'ajuntament, sinó que neix del poble i és feta pel poble. L'ajuntament coordina, però tots els binissalemers d'una manera o una altra feim festa. Tots som coorganitzadors de la festa: o muntant una carrossa, o endiumenjant el carrer, o fent el sopar de fideus, o organitzant una exposició, o la Fira des Vi, o la Fira des Vermar, o el sopar per a la gent gran, o la festa gran per als nostres padrins, o duent un cossiol al concurs o fent fotos per al concurs de fotografia, o... són tantes i tantes les activitats en les quals un es pot implicar que això fa que tots d'una manera o una altra facem la Festa des Vermar, facem poble.

Enguany és la primera vegada que m'adreç a vosaltres en aquest programa de festes com a Batle de Binissalem. D'entrada vos puc dir que és un gran honor per a mi. Jo som dels que creu que la major satisfacció que pot tenir un polític és ser batle del seu poble. I, per això, d'entrada vos ho he d'agrair a tots i dir-vos que he assumit aquesta responsabilitat que m'heu donat amb moltes ganes i molta il·lusió. I amb aquestes mateixes ganes i aquesta mateixa il·lusió, l'equip de govern amb la regidora de festes de manera destacada vos hem preparat aquest programa de festes, fruit de l'esforç de moltíssims de binissalemers, que com deia al principi, de manera anònima, fan Sa Vermada.

Permeteu-me també que aprofiti aquestes retxes per explicar-vos una novetat de les festes d'enguany: l'euro solidari. A l'Ajuntament hem pensat que durant aquestes festes hauríem de tenir un detall amb aquelles persones que no ho passen tan bé, ja sigui a causa d'una malaltia, per problemes d'exclusió social... I per això hem pensat, tant pel que fa al sopar de fideus de Can Arabí com al vi que l'ajuntament regala per al sopar a la fresca, que es contribueixi amb Un Euro Solidari que anirà destinat íntegrament a les associacions de caràcter benèfic del nostre poble. Estic segur que tots hi estareu d'acord.

I ara ja, a fer festa! Sortiu al carrer, participau, parlau amb els veïnats per veure com podeu endiumenjar millor el vostre carrer, els més joves a fer la millor carrossa... Tots tenim qualque cosa a fer durant Sa Vermada. A gaudir de la festa!

Visca sa Festa des Vermar!

Salut i molts d'anys a tots!

El vostre batle,
Jeroni Salom