“ Sa Vermada arriba a la seva
edat d’or, com deim aquí
per celebrar mig segle de
convivència del nostre poble
amb la seva festa del vi... ”


Binissalemeres i binissalemers,

Si durant tot aquest any el Club Atlant i l’Ajuntament ja hem anat desplegant actes commemoratius de la cinqüentena edició de la Festa de sa Vermada, ara ja podem dir que tenim la festa aquí!!! Sa Vermada arriba a la seva edat d’or, com deim aquí per celebrar mig segle de convivència del nostre poble amb la seva festa del vi.

Corria l’any 1965 quan l’il·luste Llorenç Moyà Gelabert de la Portella i la seva colla d’amics del Club Atlant posaven en marxa una festa per rendir culte al món del vi, també engalanada d’uns matisos culturals, i aquesta festa ha acabat mig segle després essent una de les més grans i populars de Mallorca... Qui ho havia de dir... !!!

Els actes de la Vermada d’enguany seran molt especials, ja que combinaran els elements propis de la festa com l’entenem actualment amb tota una sèrie d’actes que reconeixeran la feina feta per tota una sèrie de persones, com l’amo en Pedro Fullana “es Carter”. Serà una edició molt emotiva i recordada.

Per aquest motiu, des de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament i dels integrants de la Comissió de Festes que tant ajuden en l’organització de la festa, s’han preparat tota una sèrie d’actes participatius que comptaran amb més pressupost municipal per la despesa d’aquests altres actes commemoratius.

De ben segur que el poble ajudarà en seguir fent aquesta festa més gran, obrint ca seva al visitant, convidant a la taula a tots aquells que gaudiran un altre any de la nostra gastronomia més típica, a ser més hospitalaris, peròtambé és el moment de reivindicar civisme, respecte al patrimoni, a fer festa amb moderació, i si ens fa ganes beure vi o altres begudes alcohòliques fer-ho de forma responsable, i també pensem que hi ha gent que per motius de salut no pot gaudir de la festa com cal.

Acabar aquesta salutació amb un agraïment sentit cap a totes les persones que han fet possible aquesta festa, des dels orígens fins ara, persones de renom i anònimes, Vermadores i Vermadors, batles i regidors, associacions i persones col·laboradores, a la gent que ja no es troba entre nosaltres i a tot el poble de Binissalem. Gràcies.

I acabaré amb aquella glosa que diu:
“Cinquanta edicions que celebram
aquesta festa tan nostra,
ho feim amb tanta il·lusió
com tots feim les de ca nostra”


Molts d’anys i bona festa.
Visca Binissalem, visca sa Vermada.

Temps de Vermar de 2014
Jeroni Salom Munar
Batle
L Festa des Vermar, de l'11 al 28 de setembre de 2014 a Binissalem