Binissalemeres i binissalemers, des del passat dissabte 29 d’agost en què elegirem les Vermadores i Vermadors d’enguany, el poble ja torna a bullir.

Enguany presentam la 51a edició de la Festa des Vermar, després d’una 50a edició, l’any 2014, ben especial i ben sonada. Enguany serà igual d’especial i de sonada, així ho vol el poble

Una festa ben actual i vigent, que cavalca entre la tradició i la modernitat, entre el passat i el present, una festa viva, però que té els seus orígens en l’economia, tradicions, cultura i patrimoni històrics. Una festa que es projecta i de la que recullen el testimoni els infants i jovençans que aprenen a viure-la de la mà dels més grans, de la mà de pares, padrins, veïnats, mestres... Una festa que ells abocaran, també, als seus fills i filles, i així, per molts d’anys.

Una festa que ret homenatge a la tasca per obtenir un dels nostres productes estrella, el raïm, el qual esdevindrà vi. Tasca i producte que possibilitaren el treball de la pedra, l’altre producte estrella de la vila. El raïm i el vi, en aquest cas, patrimoni material que esdevenen gràcies a la cultura de la vila el més preuat patrimoni immaterial que tenim, la Festa des Vermar.

La volem, a la Festa des Vermar, popular, lúdica, alegre, molt participativa, respectuosa, sana, educativa, que transmeti valors i respecte cap al nostre patrimoni, cap al nostre poble, cap a nosaltres en definitiva. És i ha d’esser, ni més ni pus, que una mostra de respecte cap a nosaltres mateixos.

I per materialitzar aquesta festassa vos presentam el Programa de Festes que des de la Regidoria de Festes i la Comissió de Festes s’ha elaborat, agraïnt la col·laboració a associacions, empreses privades, organitzacions i voluntaris i voluntàries que s’hi han implicat.

Quasi un mes de festes allà on es mesclen els actes protocol·laris amb els actes més populars, actes civils i actes religiosos, actes ben arrelats des dels inicis, ara ja fa 51 anys, i d’altres més novells. Actes per als infants, per als joves, per als grans i per als més grans..., però també actes dels quals en pot gaudir tota la població, de forma coral, sigui quina sigui la seva edat.

Un record i agraïment per a les persones que, en altres èpoques, han impulsat, han ajudat a desenvolupar i a fer créixer la Festa, tant a les que ja no hi són, com a les que són entre nosaltres.

Gaudiu de la Festa des Vermar, la més estimada perquè és la nostra!Temps de Vermar de 2015
Jeroni Salom Munar
Batle
Andreu Villalonga Simonet
Regidor de Festes
LI Festa des Vermar, de l'11 al 27 de setembre de 2015 a Binissalem