La vermada ja és aqui i un any més ens trobam immersos dins la nostra Festa. I ja en comptam ni més ni manco que cinquanta-cinc! I començam a pensar en l’olor de la roba de pagès, en tot allò que hem viscut en les darreres edicions, en tots els bons moments que hem compartit amb els nostres veïnats, convidats i visitants. I se’ns posa la pell de gallina! Perquè frisam de renovar totes aquestes experiències, tota la diversió, sentiment, arrels, cultura, art i, sobretot, germanor i convivència.

Després de molts mesos de feina, podrem passar gust de tot allò que hem preparat per enguany, experimentam una sensació d’alleujament perquè arriba el moment, però també de responsabilitat, perquè volem que cada Festa des Vermar sigui millor que l’anterior, amb molta alegria i sense cap incident. Una festa en la que tots i totes siguem protagonistes.

Ho són els candidats a Vermadors i Vermadores, que amb la seva valentia demostren un compromís amb aquest poble i amb les seves tradicions; ho són els vinaters per fer els millors vins; els comerciants, perquè “posen guapos” els seus negocis per estar a l’altura de les circumstàncies; tots els organitzadors, associacions i particulars, aquests darrers participant amb seny i bon gust, decorant les seves taules pel sopar a la fresca i deixant al més alt nivell la imatge d’aquest poble que tots i totes duim al cor. I també són protagonistes els participants de la gran quantitat d’esdeveniments, actes, desfilades, exposicions, encontres gastronòmics: trepitjadors, pregoners, artesans, artistes, cuiners, esportistes...

Ara, com a batle d’aquest poble meravellós, vull donar des d’aquí les gràcies a totes les persones que heu estat fent feina per fer possible un any més la nostra gran festa: la Regidoria de Festes de l’Ajuntament, integrants de la Comissió de Festes i a totes i cada una de les persones que heu contribuït amb il·lusió a omplir de contingut la LV Festa de Vermar, aportant el vostre imprescindible “granet d’arena”. La feina ja està feta i sens dubte, el resultat serà el millor possible. Bones festes! Bones festes!


    Temps de verema, 2019
J. Víctor Martí
Batle