Després de dos anys la Vermada torna, com un gegant guerrer. Aquesta cinquanta-sisena Vermada ja és aquí, la festa que ens defineix com a poble, la que ens agermana, la que ens fa oblidar les nostres diferències i ens uneix.

Han passat dos anys, però la boira dels dies no ens ha fet oblidar l’aroma del cassot o del vestit de pagès i és en aquests moments quan ens posam els nostres vestits que ens adonam dels seus poders, ens confereixen una força màgica per defensar les nostres arrels. El cos té un esclafit que ens porta al passat per afrontar el present segurs de qui som i de cap a on volem anar. En aquest mateix moment es comencen a sentir les olors dels fideus, els renous del carrer, les caminades cap al forn, les visites als comerços, la curolla per endiumenjar la casa i el carrer, el poble bull, l’esperit de la festa ens captiva i tornam a fer-ho una vegada més, sense saber ni com ni perquè i simplement perquè així ha de ser...

La Vermada fa protagonista a tothom, és el poble el que la fa i l’empeny. El jovent, candidats a Vermadores i Vermadors, els vinaters i vinateres, els pagesos i pageses, els veïnats i veïnades, les associacions, els comerços, la comissió de festes, la regidoria de festes, els voluntaris i les voluntàries, la policia, la brigada, els serveis socials... tots feim feina perquè aquesta Vermada sigui la millor.

En aquesta Vermada tan especial vull tenir un record per aquells joves vermadors que el destí ens ha robat. A totes aquelles persones que la Covid se’ns ha enduit, el vostre record ens agermana encara més, la solidaritat entre noltros ens ha fet superar la pandèmia, per això, un record a tots i totes que han contribuït a destruir aquesta plaga.

No vull acabar sense expressar el meu agraïment als i les joves que s’han presentat en aquesta elecció per esser Vermadores i Vermadors, en un any tan complicat, amb una elecció tan diferent, us vull dir que per a mi és un honor poder compartir aquesta experiència. Totes les candidatures es mereixen haver estat elegides! Sou el millor!!! i sempre tendreu el nostre reconeixement i la nostra gratitud a la vostra valentia. Tots i totes junts som Binissalem, junts som Sa Vermada... units com a poble som invencibles!!! Visca Binissalem i visca Sa Vermada.


    Temps de verema, 2022
J. Víctor Martí
Batle