Benvolgudes Binissalemeres i Binissalemers

Preparats estam un any més per engalanar els carrers i sortir a fer festa de veres. Binissalem ja assaboreix el gust de la festa. Associacions, particulars i Ajuntament, tots van de la mà per mostrar als nostres convidats les meravelles de Binissalem. Un poble hospitalari i acolli- dor que sap fer bauxa amb seny i amb molt de respecte per les tradicions. D’on venim i on anem són i han de ser compromisos ferms dins la societat binissalemera. El programa que ara teniu s’ha enriquit amb els actes clàssics però també hi ha novetats i pretén que totes les edats puguin participar en els actes que més goig els fa. Sembla que es tracta d’una festa repetitiva, però d’aquesta manera la tradició s’arrela més dins el nostre interior.
Malgrat tot, l’Ajuntament no vol oblidar un proble- ma greu que afecta a la festa actualment: el consum d’alcohol de forma desmesurada i incontrolada entre els més joves. Per això hem volgut preparar dins les festes des Vermar la campanya “Amb una gota basta” i vull demanar la vostra col·laboració en la prevenció del consum d’alcohol dels nostres fills i filles. Aquesta col·laboració és imprescindible per sensibilitzar a la població en el respecte pels demés i tenir cura del nostre entorn, per així no distorsionar el sentit de les nostres estimades festes des Vermar.

Les alteracions orgàniques i/o psicològiques que pot produir el consum desmesurat d’alcohol o de substàn- cies tòxiques és una responsabilitat de tots, i en aquest sentit hem aprovat un decret que regula aquestes pràc- tiques per desgracia habituals dins la nostra societat. Facem feina per una societat millor. Els temps que correm també ens fan sentir molt pre- ocupats envers a la situació d’atur i crisis que pateixen moltes famílies binissalemeres, i ens deixa poc espai per l’humor i la rialla franca. Aquesta sensació agre- dolça ha de ser afrontada amb força i voluntat pels afectats i de ben segur que no vos trobareu sols davant aquesta angúnia. Fer festa significa passar-ho bé, i trobar moments per compartir amb la família i amics. La festa gira en torn del vi, un element tradicional del nostre passat i ara present. Un element marcat per la d’un any de bona verema i, per tant, de bon vi. Els nostres cellers es tro- ben a ple rendiment i un altre any mostraran a l’exterior el millor fruit de la nostra terra.
Molta salut per a tothom i un sentit recordatori a qui ens ha deixat.


Temps de Vermar de 2010
Jeroni Salom Munar
Batle
XLVI Festa des Vermar, del 11 al 29 de setembre de 2010 a Binissalem